Boende

Arkitekturen på Soma Kerala Palace är en blandning av flera anmärkningsvärdastrukturer som hör till en lång borta epok. Det är av denna anledning, att alla våra rumsnarare kungliga kamrarna har en gammaldags aura.


Sreedhari
Sreedhari var en Ayurveda Shala (sjukhuset) byggdes 1890, fungerar i Pala,Kottayam. Strukturen noggrant upplöstes och blev en del av Soma Kerala Palace år 2003. Idag har Sreedhari palatsliknande rum som är suggestiva av Tharavadusantika Kerala.


Kozhanal Uppmanas
Kozhanal Maalika (Palace) tillhörde den Kozhanal familjen som var Kshatriyas(Kungliga Warriors). Palatset som ursprungligen byggdes i Idakkoli Village, 40 km från Vaikkom, blev en del av Soma Kerala Palace i 2002. Nu har Kozhanal Maalikanågra av de mest eftertraktade rummen på orten.


Chempulayil
En byggnad av bankerna i Meenachil River nära Pala var Chempulayil byggdes1890. Bottenvåningen användes som en butik där tobak och andra naturligaprodukter lagras och säljas, medan den första våningen inrymt olika kontor. Denna struktur som blev en del av vår anläggning i 2004, är absolut imponerande.


Neythallor Mathom
En gammal Tharavadu (Residenset övre kast Malayalees) var Neythallor Mathombyggdes enligt Ettukettu arkitektur. Det speciella med denna arkitektur är att den hartvå gårdar inne i bostaden som garanterar noggrann luftpassage. Ursprungligenkonstruerat i Kanyakumari distriktet dåvarande Travancore, i det 18th århundradet,var Mathom rekonstruerades på Soma Kerala Palace år 2004.


Nalekkatt
Byggt i början av 1800-talet Nalekkatt hus som ägs av Suryanarayana Pillai, somhjälpte Travancore King i förvaltningen av staten. Herrgården som var belägen i en tät skog nära Vallichira, byggdes om till Soma Kerala Palace i 2003.


Kayyalakkakam
Kayyalakkam gjordes en herrgård gjorts helt i trä byggdes cirka 250 år sedan. Den tillhörde ursprungligen till Poothet familjen men var senare såldes till Kayyalakkakamfamiljen. Herrgården som blev en del av Soma Kerala Palace i 2004, är en lyxig affär med intrikat snidade trägolv, väggar och tak.


Vattakkunnel
Beläget i Pala marknaden, var Vattakkunnel konstruerades 1875. Det var här sombönderna förde sina produkter i chukku (torkad ingefära) och elakkaya(kardemumma) som skall bytas för salt och tobak. Strukturen byggdes på SomaKerala Palace som det var, år 2004.


Mannur
En bonde hus som ursprungligen byggdes Bharananganam var Mannur ligger 55 km bort från Soma Kerala Palace. Huset byggdes 1850 och tillhörde en rik familj som heter Kallunthalakkal, som var grunden jordbrukare. Den Tharavaadu byggd avKallunthalakkal Chacko inrymt tre generationer. Det byggdes för att vara en del avKerala Palace i 2004.


V.T’s House
Den V.T’s House byggdes ursprungligen på Pala stad i 1890. Huset byggdes avVTThomas, en entreprenör som byggde den för att lagra och sälja naturliga varor som fördes från skogen. Strukturen byggdes på Soma Kerala palatset precis som det var i 2003.