Underhållning

Kerala är känd för sina klassiska konstformer såsom Kathakali, Kalaripayattu, Mohiniyattom och Theyyam. Dessa konstformer kommer till liv på Soma Kerala Palace i all sin traditionella prakt under Kalaasandhya. Kalaasandhya, som bokstavligen betyder en kväll av konst, var ett sätt av underhållning för medlemmarna i de kungliga familjerna i antikens Kerala. Vid Soma Kerala Palace, bringar Kalaasandhya du dessa spektakulära konstformer som utförs av proffs.

 
     
Kathakali    
Den mest kända konstform i Kerala, är Kathakali en Drishya Kavya (En historia presenteras visuellt). Det har flera tecken, det goda och det onda, gudarna och demonerna. Var och en av dessa tecken har specifika smink och kostymer. Varje figur har hans / hennes ansikte målade i en färg som representerar ett drag av karaktären de spelar. Grön symboliserar gudsfruktan, medan vita representerar andlighet. Red föreslår våld och svart innebär det onda. Och gula representerar de kombinerade egenskaperna av gudsfruktan och våld.
 
 
     
Mohiniyattom    

En klassisk dansform innebär Mohiniyattom bokstavligen dans förtrollerska. En fusion av Kathakali och Bharathanatyam är Mohiniyattom en graciös dans vanligtvis utförs solo. Även om det finns Nattuvans (män som ger utbildning i Mohiniyattom) är Mohiniyattom regel aldrig utförs av män på scenen. Dräkten bärs är en nio meter, ymnigt veckade sari och en matchande blus. Traditionella örhängen kallade Kadukkan och Thoda och halsband som kallas Illakathaali och Mullamottumala också slitna.

 
 
     
 Kalaripayattu    

Den kampsporten Kerala har Kalaripayattu två former - Vadakkan och Thekkan. Av dessa är Vadakkan Kalari mer populärt eftersom det innebär innebära bindande rör sig med svärd av olika slag. Kalari utövas med olika svärd, spjut, dolkar och spikklubbor i olika storlekar och former. En form av självförsvar handlar Kalaripayattu flera ställningar och rörelser som kan ta år att lära sig.

 
 
     
Theyyam    
Theyyam är en förändrad form av ordet Deyvam som betyder Gud. Den person som spelar gudomen i dansen kallas Kolam vilket innebär figur eller figur i Malayalam. Slående om Theyyam är dess flerfärgade midja klänning av långa, tunt skivad strimlor av bambu, knuten till midjan med en ljus röd duk. Peacock fjädrar, blommor och palm blad används också. En genomarbetade huvudet redskap som bärs av artisterna är svårt att missa. Så är deras målade ytor som ger en överdriven utseende för deras ögon och mun. Det klassificeras som Thaandava, den maskulina form eller Laasya, den feminina formen.