Untitled Document

Entertainment

Kerala er kjent for sine klassiske kunstformer som Kathakali, Kalaripayattu, Mohiniyattom og Theyyam. Disse kunstformene kommer til live ved Soma Kerala Palace i all sin tradisjonelle prakt under Kalaasandhya. Kalaasandhya, som ordrett betyr, en kveld med kunst, var et middel for underholdning for medlemmer av de kongelige familier i oldtidens Kerala. På Soma Kerala Palace, bringer Kalaasandhya du disse spektakulære kunstformer utført av fagfolk.

 
     
Kathakali    
Den mest kjente kunstform i Kerala, er Kathakali en Drishya Kavya (En historiepresenteres visuelt). Det har flere tegn, det gode og det onde, gudenes ogdemonene. Hver av disse figurene har bestemt sminke og kostymer. Hver karakter har hans / hennes ansikt malt i en farge som representerer en egenskap av rollende spiller. Grønn symboliserer gudsfrykt mens hvit representerer åndelighet. Redantyder vold og svart innebærer onde. Og gul representerer den kombinerteegenskaper gudsfrykt og vold.
 
 
     
Mohiniyattom    

En klassisk dans form, betyr Mohiniyattom bokstavelig dans av enchantress. Enblanding av Kathakali og Bharathanatyam, er Mohiniyattom en grasiøs dansvanligvis utføres solo. Selv om det er Nattuvans (hanner som gir opplæring iMohiniyattom), er Mohiniyattom vanligvis aldri utført av menn på scenen. Antrekketslitt er en ni verft, voldsomt plissert sari og et matchende bluse. Tradisjonelleøredobber kalt Kadukkan og Thoda og halskjeder kalt Illakathaali ogMullamottumala er også slitt.

 
 
     
 Kalaripayattu    

Den kampsport i Kerala, har Kalaripayattu to former - Vadakkan og Thekkan. Av disse er Vadakkan Kalari mer populært som det innebærer stave bindendebeveger seg med sverd av ulike slag. Kalari praktiseres med en rekke sverd,spyd, dolker og Makes i forskjellige størrelser og former. En form for selvforsvar,innebærer Kalaripayattu flere stillinger og bevegelser som kan ta år å bli lært.

 
 
     
Theyyam    
Theyyam er en endret form av ordet Deyvam mening Gud. Personen som spillerguddom i dansen kalles Kolam som betyr skikkelse eller form i Malayalam. Den slående trekk om Theyyam er dens multi-farget midje kjole laget av lange, tynne skiver filler av bambus, knyttet til livet med en knallrød klut. Peacock fjær, blomster og palmeblader blir også brukt. En forseggjort hode utstyr bæres av utøverne ervanskelig å gå glipp av. Så er deres malte ansikter som gir en overdrevetutseende til sine øyne og munn. Det er klassifisert som Thaandava, det maskulineform eller Laasya, den feminine formen.